• 044 269 2420
yksityistie2

Tiekunnissa asiat hoituvat usein talkoilla tieosakkaiden omin voimin. Yhä enemmän kuitenkin on tiekuntia, joissa vapaaehtoisia toimijoita ei enää löydy ja ulkopuolinen tieisännöinti on tarpeen.

Miksi käyttää tieisännöintipalveluja?

Yksityisteillä ja niiden kunnolla on suuri yhteiskunnallinen merkitys. Yksityisteitä pitkin ajetaan sukuloimaan mummoloihin, mustikkametsään ja hirvestämään mutta myös maatiloille ja metsäteollisuuden raaka-ainelähteille eli metsän hakkuille. Yksityisteillä kulkevat myös julkiset palveluntarjoajat; koulukuljetukset, posti, ambulanssit, paloautot ja poliisi. Tieosakkaat vastaavat siitä, että tie on käyttötarkoitustaan vastaavassa kunnossa ja liikennöinti on turvallista.

Mitä on tieisännöinti?

Tieisännöitsijä pystyy tarjoamaan tiekunnalle laajan kokonaispalvelun, joka kattaa sekä tiekunnan hallinnolliset tehtävät että kunnossapito- ja perusparannustöiden järjestämisen. Tieisännöitsijä auttaa yksityisteiden hallinnollisissa asioissa, yhteydenpidossa viranomaisiin, teiden käytön koordinoinnissa ja teknisten toimenpiteiden hallinnassa.

Lisätietoa yksityisteistä

Lisätietoa tiekunnan hoitamisesta Maanmittauslaitokselta ja ELY-keskusten ykstyistieavustuksista löytyy oheisista linkeistä:

Kuinka voimme tiekuntaanne palvella? Soita puh. 044 269 2420 / Mika tai lähetä sähköpostia osoitteeseen

© 2024 Yt isännöinti Oy Sivujen toteutus: Delanet